(Foto's vindt u onderaan deze pagina.....)

Bij akoestische metingen worden zeer mooie resultaten gehaald. Voor de Gemeente Amsterdam is dit belangrijk, omdat op grote schaal woningen worden geïsoleerd tegen verkeerslawaai. De extra beglazing is ook een perfecte oplosssing voor tochtende ramen, want ze sluiten net zo goed af als de deur van een koelkast. Bieden daarmee dus ook thermische isolatie. De normale procedure is dat er kozijnen worden vervangen; deze zijn dan voorzien van een 2e rubber-dichting en extra dik glas. Voor veel monumentale panden wordt dit te duur.   Bestaande kozijnen hebben dan vaak veel details zoals duivenjagers, roedeverdelingen, glas in lood en/of gebogen glas. Deze moeten dan allemaal volledig worden ge-reproduceerd. 

Behalve dat het te duur wordt, is het ook regelmatig het geval dat kozijnvervanging of het plaatsen van dubbel glas niet is toegestaan door een Welstands- of Monumentencommissie.

Om deze reden wordt in monumentale panden vaak gekozen voor achterzetramen. Een bijzonder kenmerk van onze achterzetramen is dat ze kaderloos zijn. Dat wil zeggen dat er geen rand van aluminium of iets dergelijks omheen zit.  Ons achterzetglas bestaat uit geslepen hardglas en dit wordt met behulp van kleine rvs-scharnieren aangebracht. "Vergelijkbaar met de entree-deuren van de Hema" zeggen wij vaak om dit kort en bondig uit te leggen.  

Onze achterzetramen zijn in de meeste gevallen gedeeld in kleinere ramen. Dit wordt gedaan in het belang van de gebruiksvriendelijkheid. Al onze achterzetbeglazing is eenvoudig te openen en het is meestal niet gewenst dat er dan een enorm groot raam naar binnen open draait. Bij de meeste grotere kozijnen is een horizontale tussendorpel (kalf) aanwezig. Ons voorzetraam type  BB31 wordt dan ook op deze plaats gedeeld. Dit betekent dan een klepraam boven, met de scharnieren aan de bovenkant. Hieronder een draairaam en dit draait dan meteen op een veilige afstand van plafonds en hangende lampen.

Het onderraam wordt vaak weer verticaal in het midden gedeeld als deze deling ook in het bestaande kozijn aanwezig is. Zo ontstaat dan ons type BB41: boven een klepraam met hieronder twee draairamen  (stolpstel). Natuurlijk is ook een stolpstel mogelijk zonder bovenlicht (type BB40). Bijzonder hieraan is dat wij hierbij geen espagnoletten toepassen, waardoor het aanzicht volledig transparant blijft.

In sommige gevallen bestaat ons achterzetglas uit één stuk: type BB20. Dit is ook mogelijk bij grotere kozijnen. Het voordeel hiervan is een maximale rustige uitstraling. 

Voordat onze achterzetramen kunnen worden geplaatst, moet in vrijwel alle gevallen een slanke betimmering worden aangebracht. Soms lastig te begrijpen voor potentiële klanten, maar omdat het echt maatwerk is, valt er óf niets van te zien of juist wel, maar dan is het "een mooie/eerlijke oplossing".  Tot dusverre na 1.500+ stuks kozijnen alleen maar tevreden reacties gehad! Het is een aanslag van hout die wij aanbrengen op het bestaande kozijn of buiten het kozijn; dit is afhankelijk van de situatie. Als dit slanke houten frame is geschilderd, "dan gaat het op in het kozijn" en lijkt het alsof de situatie altijd zo geweest is. Meer foto's hiervan zijn te vinden via tabblad Foto's. Het verschil is dat er nu een goede aanslag aanwezig is, waarop de achterzetramen goed kunnen afsluiten met een rubber profiel. Meestal in de kleur wit omdat de meeste kozijnen binnen wit zijn. Hierdoor valt ook deze afdichting niet op.

Nog meer informatie (en anders gerubriceerd) kunt u vinden op https://www.ramengilde.nl

Gebogen glas geen probleem. Als straks de luxaflexen weer hangen.....Is deze achterzetbeglazing weer onzichtbaar. Amsterdam Centrum.Niets te zien? Hier is echt achterzetbeglazing geplaatst. Amsterdam Centrum.De achterzetbeglazing type BB41 is zelfs in 3 delen per kozijn.Een klepraam boven, en daaronder een stolpstel.De delingen van de achterzetbeglazing zijn synchroon met bestaande tussenstijlen....Of synchroon met bestaande roede-verdelingen.Voor montage is meestal een slanke betimmering noodzakelijk.Maar dat is maatwerk en daarom eigenlijk ook onzichtbaar.Alsof het altijd zo geweest is, maar stukken stiller en warmer in de winter.Ter afsluiting: van buitenaf is ook niets te zien.Getoogd? Wij kunnen toveren met achterzetglas. Amsterdam Centrum.Scheefstand bovendorpel slechts 7cm op 1100mmType BB31: een klepraam boven en onderraam uit 1 stuk. Amsterdam Centrum.Alles akoestisch ingepakt, met behoud van monumentaal aanzicht.BB41 (P161)BB41 overzichtBB40 (P88 4.4)2 stuks BB40 (RBS2)

KASTEN OP MAAT

Graag doen we ook uw interieurbouw. En wat we graag doen, doen we goed. Kasten op maat in alle soorten en iedere indeling is mogelijk. Met draaiende deuren of schuifdeursystemen. Mocht u al een foto hebben van uw droomkast; wij maken die voor u. Verrassend betaalbaar. Steigerhout of hoogglans; wat u wilt. Radiator-ombouw, vensterbanken, etc etc. Hartelijk dank voor uw aanvraag. U kunt mij bellen op 06 - 25 045 692, mailen of hier uw wensen kenbaar maken en foto's toevoegen.

Lees verder..